Na víkend do Bratislavy – KC Dunaj~, havajské poké a selfieccino s fotkou

Do Bratislavy je to z Prahy tři hodiny autem. Nebo čtyři vlakem. Obojí je fajn cesta. Koho nebaví číst, tady je video, ale v článku najdete tipů víc 🙂

Vypravili jsme se tam v únoru a ubytování Martin našel ve zrovna otevřeném Chors hostelu v centru města. Mají i dvoulůžkové pokoje a v rámci ubytování slušnou snídani. Vše nové a vkusný společný prostor. V článku tipy na bratislavské podniky, které neunikly naší pozornosti.

Chors hostel
Chors hostel
Double room
Double room
Snídaně v hostelu
Snídaně v hostelu

1. Na koncert do KC Dunaj~

Vešli jsme do budovy a výtahem vyjeli až nahoru. Do Kultúrného centra Dunaj~. Tam terasa – téměř punkovej rooftop bar s výhledem na hrad a koncertní sál. Nezasvěcený turista by na takové místo sám nepřišel. Dali jsme si pivko, zatímco k poslechu hrál DJ.

KC Dunaj
KC Dunaj

2. Za filozofickou debatou do Prešporáku

Nebylo lehké identifikovat vstupní dveře a omylem jsem se ocitla rovnou na toaletách. Po dalším pátrání jsme vstoupili do útulné hospůdky Prešporák a objednali…víno. Vedle u stolu seděli štamgasti a hloubali nad jednou z nekonečna filozofických otázek, které si můžete položit.

Prešporák
Prešporák

3. Na selfieccino do Five Points

Bylo potřeba doplnit denní dávku kofeinu a najít “nějakou hezkou kavárnu”. V recenzích kavárny Five Points psali, ať si dáme selfieccino. Myslela jsem, že to bude blbost, ale! Přinesli mi cappuccino s mou vlastní fotkou, kterou jsem jim předtím poslala. Fakt dobrý! Pak už stačí vzít lžičku a začít si s mléčnou pěnou a svým vlastním obrazem hrát…

Ta podoba!
Ta podoba!

4. Na poké do Bamboo SNP

Můj bratislavský objev. V Bratislavě totiž mají jeden poké bar (miluju poké), jenže recenze průměrné (a to je málo, přeci jen tu jde o jídlo ze syrový ryby) a v komentářích jsem se dočetla, že daleko lepší poké připravují ve vietnamské restauraci Bamboo. Schovaná v horním patře jednoho devadesátkovýho nákupáku. Na pohled nezaujme. Ale menu neotřelé a poké moc dobré!

Bratislavské poké
Bratislavské poké

5. Na míchané panáky do Bukowski baru

Ideální pro ty, které už nebaví klasické pina colady, cuba libre nebo mojito. V baru Bukowski si připravují originální short drinky o velikosti panáku. Malé, ale silné! A navíc pojmenované po nejen slovenských známých osobnostech. Můžete si dát třeba Rudolfa Slobodu, ve kterém ochutnáte například borovičku Spišskou. A nebo si dejte jednoduše Karpatskou brandy Špeciál!

Bukowski bar
Bukowski bar
Míchaný drink do půl deci
Míchaný drink do půl deci

6. Pro slovenské suvenýry do Kompotu

Mají obchod v centru Bratislavy a už když jsme po zavíračce šli kolem, bylo nám jasné, že se sem musíme vrátit. Kvalitní slovenský dizajn, píšou na webu Kompot.sk. A ještě k tomu vtipný. Tričko s nápisem Chci být sám s tebou. Nebo Čo Slovák, to architekt. Nebo prostě pouze s červenou turistickou značkou. Pokud suvenýry ze Slovače, tak jedině odsud.

7. Na japonské pirožky do Foodstocku

Veganské bistro, kam jsme zašli na pozdní oběd. V nabídce Foodstocku jsme našli 4 možnosti, jedna lepší než druhá. Ochutnali jsme téměř celé menu a nejlepší (soudě i podle toho, co si objednávali u okolních stolů) byly jednoznačně pirožky Gyoza. Veganské curry taky dobrý, ale až na druhým místě.

Japonské pirožky
Japonské pirožky

8. Na kynuté knedlíky do Buchtárně

Když na nás během dne přišlo lechtání v žaludku a chuť na sladké, zašli jsme do hladového okna Buchtáreň. Nenápadné, ale originální. Porce obsahuje jeden “asi kynutý knedlík s náplní dle výběru, na to oříšky, cukr nebo kakao.

Buchtáreň
Buchtáreň

A co budete dělat další víkend? Mrkněte se na článek o našem víkendu v Plzni!

2 thoughts on “Na víkend do Bratislavy – KC Dunaj~, havajské poké a selfieccino s fotkou

  1. Odpovědět
    Tereza - 9.5.2023

    Bohužel už je několik těch podniků zavřených 🙁 Buchtáreň, Prešporák…

    1. Tereza Schindlerová
      Odpovědět
      Tereza Schindlerová - 11.5.2023

      Vím, byla jsem tam teď na podzim, musím to aktualizovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top